HUVUDTITEL

Patentkonsult

TEKNIKOMRÅDEN

Fysik
Elektronik

UTBILDNINGAR

Civilingenjör i teknisk nanovetenskap och teknisk fysik, Lunds Tekniska Högskola

SPRÅK

Engelska
Tyska
Svenska

Rätt resultat kräver hängivelse

Att se de små, viktiga detaljerna. Att hitta exakt vad som är avgörande. Att upptäcka det ovanliga i det vanliga. Alla skeden i en patentprocess kräver ett koncentrerat arbetssätt – och fokus på helheten. Först då blir resultatet rätt.

Med en dubbel civilingenjörsexamen inom teknisk nanovetenskap och teknisk fysik har jag en bred kompetens med stor förmåga att se det unika i tekniska lösningar. För mig personligen är varje enskild patentansökan en möjlighet att utvecklas och få ny kunskap, samtidigt som jag använder allt jag kan och har erfarenhet av för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Som patentkonsult får jag möjligheten att läsa om innovativa lösningar och vrida och vända på problemställningar samtidigt som jag fokuserar fullt ut på att förstå varför en uppfinning är framtagen på ett visst sätt.

Jag lockas av det kreativa arbete som patentjuridik kräver, inte minst vad det gäller kommunikationsförmåga och tydlighet. Förutom full förståelse av uppfinningen i relation till vad som är känt tidigare är det en utmaning att ifrågasätta invanda resonemang för att landa exakt rätt i formuleringarna. Först då blir ett patent så starkt som det ska vara för att vinna en framtida patenttvist.

Jag trivs i nära samarbete med våra klienter med fokus på hög servicenivå. För mig är det viktigt att tänka på helheten och jag ser varje uppdrag som en del av en övergripande patentstrategi. Jag är gärna med tidigt i utvecklingen och ger strategisk rådgivning utifrån en IP-specialists infallsvinkel samt bollar gärna idéer om något oväntat hinder skulle dyka upp.