PROFIL OCH SNABBFAKTA

Jag vill gärna lära känna mina klienter på djupet och anpassa mitt arbetssätt så att det passar just deras personlighet, företag och sätt att arbeta. Jag försöker alltid att förstå vad som finns bakom varje ärende, både med avseende på teknik, marknad och de personer som är involverade och gör alltid mitt yttersta för att leverera bästa möjliga resultat.

HUVUDTITEL

Europapatentombud

TEKNIKOMRÅDEN

Elektronik
Mekanik

UTBILDNING

Civilingenjör i Teknisk Fysik, Lunds Tekniska Högskola

SPRÅK

Engelska
Franska
Svenska

MEDLEMSKAP

The International Association of Intellectual Property (AIPPI)

ANDRA MERITER

MIP IP Stars, Utmärkelse som Rising Star i Sverige 2020/21

Kundanpassad service

Jag har alltid varit förtjust i kombinationen av teknik och juridik och som patentkonsult har jag hamnat helt rätt. Jag uppskattar kundanpassad service och strävar alltid efter att se till att du som beställare får det du vill ha på det sätt som du har mest nytta av.

Detaljerna avgör

Jag är nyfiken och vill se och förstå både din uppfinning och hur den ska kommersialiseras. Jag vill se hela bilden. Det bakomliggande problemet, de generella principerna inom teknikområdet, och sedan de små detaljerna i morgondagens lösningar och hur ni med hjälp av denna idé ska få företaget att växa.

Jag arbetar främst med att utarbetande, inlämning och handläggning av patentansökningar runt om i världen, och då speciellt i Europa. Utöver det genomför jag även patenterbarhetsbedömningar och databassökningar för att skapa en marknadsbild av konkurrenters lösningar samt arbetar med att analysera och ifrågasätta konkurrenters rättigheter i så kallade Freedom to Operate-analyser och invändningsförfarande runt om i världen. Vidare har jag erfarenhet av analys av patentportföljer och utarbetande av patentstrategier. Mitt arbete är främst inriktat mot följande teknikområden:

  • Mobila enheter och användargränssnitt
  • Datorteknik och dataprogram
  • Informationsbehandling såsom kodning, komprimering, kryptering och signalbehandling
  • Konsumentprodukter
  • Mekaniska system och mjukvarubaserade styrsystem
  • Förpackningsindustri
  • Medicinsk teknik